Pirinç Tatlısı

Pirinç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardak pirinç (fark etmez)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • İçine limon yahut portakal kabuğu rende

Üzeri için;

  • Tarçın
  • Kuş üzümü

Pirinç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyumuzu koyalım.
  2. Yıkanmış pirinçlerimizde tencereye ek edelim.
  3. Şekeri de koyup kaynatmaya bırakalım ,kaynadıktan sonra nişastayı seyreltip içine dökelim.
  4. Pirinçler yumuşayana kadar kaynasın.
  5. Kaynadıktan sonra kaselere paylaştıralım.
  6. Piştikten sonra kasenin üzerine biraz tarçın birkaç tane kuş üzümü ile yahut da dilediğiniz rastgele isteğe bağlı süslemeli servis edebilirsiniz.

Pirinç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Fit Çörek
Lotus Magnolia
Glutensiz Mısır Ekmeği (Tavada)
Yumurtalı Ispanak Kavurması
Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay)
Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |