Meyve Düşü Keki – Yumuşacık
Meyve Düşü Keki – Yumuşacık Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı orman meyvesi (donmuş ya da taze)
- Karışık olabilir: böğürtlen
- Frambuaz
- Yaban mersini vs.
Meyveleri bulamak için;
- 1 tatlı kaşığı un
Meyve Düşü Keki – Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar çırp.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar karıştır.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle. Mikserin düşük bölümüyle homojen karışım elde et.
- Orman meyvelerini 1 tatlı kaşığı unla karıştır. (bu, meyvelerin tabana çökmesini önler. ).
- Kek harcının yarısını yağlanmış kek kalıbına dök. Üzerine meyvelerin yarısını serp.
- Kalan harcı da döküp tekrar kalan meyveleri üzerine yerleştir.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında, yaklaşık 35-45 dakika pişir. Kürdan testiyle denetim et.
- Fırından çıkarınca ılımaya bırak, akabinde kalıptan çıkar. İşte hazır, afiyet olsun!.
Meyve Düşü Keki – Yumuşacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







