Soğan Kebabı
Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg ufak soğan
İç harcı için;
- 850 gram orta yağlı kıyma
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- 1.5 su bardağı içme suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir yoğurma kabına kıymayı, tuzu, biberleri katıp yoğuralım dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra soğanların en dış kabuğunu alıp, başını kesip ortadan ayıralım. Keserken tam ayırmazsak çift olarak tepside daha kolay ve tertipli durur. Hepsi bitince uygunca yıkayalım ve ortalarına kıyma koyup sandviç yapar üzere kapatarak tepsiye dizelim.
- Derin bir kaseye nar ekşisi, bir tutam tuz, su ve zeytinyağını alıp karıştıralım. Kaşıkla soğanların üzerine gezdirelim. Bu yemeğin suyu fazla oluyor zira nar ekşili olduğu için ekmek banıp yemesi hoş oluyor.
- Sosu gezdirdikten sonra evvel yağlı kağıt sonra folyo koyup üzerini kapatalım ve pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









