Kabaklı Havuçlu Tarator

Kabaklı Havuçlu Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane orta uzunluk kabak
  • 3 tane havuç
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı dereotu ve iri kıyım ceviz içi de harika oluyor

Kabaklı Havuçlu Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ve havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Birinci evvel kabakları tavaya alıp sıvı yağ da biraz suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra havuçları ekleyelim ve 4-5 dk daha kavuralım ve soğuması için kenara alalım.
  2. Yoğurdumuza sarımsakları, tuzu, isteğe bağlı biraz dereotu ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
  3. Sotelediğimiz kabak ve havuçları yoğurtlu karışımla buluşturalım ve karıştıralım. Ben birazda taze nane ekledim🙊.
  4. Tavsiyem; servis esnasında yoğurtlu karışımla buluşturalım yoksa sulanabilir. İsterseniz süzme yoğurdu çok az suyla açıp yada biraz mayonez ekleyip o denli de yapabilirsiniz.
  5. Ceviz içini yoğurda olmazda yağda çok az çevirip en son üzerine de dökebilirsiniz sunum açısından size kalmış 🤗 afiyet olsun deneyecek arkadaşlara😋.

Kabaklı Havuçlu Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maklube
Çilek Reçeli
Elmalı Tart
Soğan Çorbası
Bebekler İçin Sebzeli Pirinç Maması
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Hdabla | © 2025 |