Kabaklı Havuçlu Tarator
Kabaklı Havuçlu Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane orta uzunluk kabak
- 3 tane havuç
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 diş sarımsak(isteğe bağlı)
- İsteğe bağlı dereotu ve iri kıyım ceviz içi de harika oluyor
Kabaklı Havuçlu Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Birinci evvel kabakları tavaya alıp sıvı yağ da biraz suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra havuçları ekleyelim ve 4-5 dk daha kavuralım ve soğuması için kenara alalım.
- Yoğurdumuza sarımsakları, tuzu, isteğe bağlı biraz dereotu ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
- Sotelediğimiz kabak ve havuçları yoğurtlu karışımla buluşturalım ve karıştıralım. Ben birazda taze nane ekledim🙊.
- Tavsiyem; servis esnasında yoğurtlu karışımla buluşturalım yoksa sulanabilir. İsterseniz süzme yoğurdu çok az suyla açıp yada biraz mayonez ekleyip o denli de yapabilirsiniz.
- Ceviz içini yoğurda olmazda yağda çok az çevirip en son üzerine de dökebilirsiniz sunum açısından size kalmış 🤗 afiyet olsun deneyecek arkadaşlara😋.
Kabaklı Havuçlu Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









