Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)

Tatar Böreği (El İmali Makarna) Tanımı İçin Malzemeler

1 beze için (büyük beze);

  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kepçe haşlanan sudan
  • Yoğurt

Tatar Böreği (El Üretimi Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için uygun kaba un,tuz,yumurta ve suyumuzu alalım.
  2. Bu esnada unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak olmayan hamur elde edelim.
  3. Yaklaşık 10 dakika kesinlikle yoğuralım. (yoğurma süreci önemli).
  4. Bezemizi açıp vaktiniz varsa bez üzerinde 1 saat kurumayı bekleyin.Yoksada benim üzere açıp unlayıp istediğiniz boyutta kesin.
  5. Kaynayan tuzlu suyumuza kestiğimiz hamurları alıp haşlayalım.
  6. Haşladıktan sonra süzüp tabağımıza alalım.
  7. İster sarımsaklı ister sade yoğurtla servis edelim.
  8. Üzerinede ekstra sos yaptım.
  9. Sosu için kızgın yağda salçamızı kavuralım.
  10. Nane ve pulbiber koyalım
  11. Haşlanan suyumuzdanda ek edip bir kaç dk kaynatalım.
    Ve üzerine dökelim.
    Afiyet olsun🩵

Tatar Böreği (El İmali Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake
Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı
Ağlayan Kek Tarifi (Tam Ölçülü Ağlayan Kek Tarifi) (Videolu)
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tarifi
Patlıcanlı Börek
Fettucini Alfredo
Hdabla | © 2024 |