Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı
Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek ( 14 adet)
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük kase toz antep fıstığı
Üzeri için;
- Çikolata sos
- 2 su bardağı süt
Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için; 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı tozşekeri küçük bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Etimekleri tepsiye diziyoruz. Kaynayıp birinci sıcağı geçen şerbeti üzerine döküyoruz.
- Muhallebi için derin bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri alıp devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Ardından vanilin ve tereyağı ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. İçine toz antep fıstığı ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Ve etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sos için; süt ve sosu bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyan muhallebinin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız servise hazır afiyetler olsun 🤗.
Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















