Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı

Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek ( 14 adet)

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük kase toz antep fıstığı

Üzeri için;

  • Çikolata sos
  • 2 su bardağı süt

Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için; 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı tozşekeri küçük bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Etimekleri tepsiye diziyoruz. Kaynayıp birinci sıcağı geçen şerbeti üzerine döküyoruz.
  2. Muhallebi için derin bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri alıp devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. Ardından vanilin ve tereyağı ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. İçine toz antep fıstığı ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Ve etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Çikolata sos için; süt ve sosu bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyan muhallebinin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız servise hazır afiyetler olsun 🤗.

Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Sade Kek
İrmik Helvası (Tutmama Şansı Yok)
Kumlu Pasta
Cool Lime: Yazın Ferahlatan Tadı
Fırında Kabak Mücver
Vişneli Turta
Hdabla | © 2025 |