Elmalı Turta (Videolu)

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;

  • 2 adet büyük uzunluk elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamuru için;

  • 1 âdet yumurta
  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pudraşekeri
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 8.10 tane ceviz içi
  • 3.3.5 su bardağı un (un ölçüsü yumurtanın büyüklüğüne ununuzun kalitesine nazaran değişebilir)

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaların kabuklarını soyalım rendeleyip, üzerine tarçın ve toz şekerini ilave edip ocağa alalım düzgünce yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim, sonrasında cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Sırasıyla bütün gereçleri yoğurma kabına alalım, elimizle karıştırarak azar azar un eği yapıp kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir modül kopararak strece sarıp, 15-20 dakika buzlukta bekletelim. Tart kalıbını 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayalım.
  4. Kalan başka hamuru tart kalıbı ya da yuvarlak küçük uzunluk tepside kullanabilirsiniz tabanını kalan hamuru tepsiye yayalım. Çatalla delikler açalım.
  5. Her tarafına düzgün bir formda kenarlarına kadar çıkartalım tam ortasına soğumuş olan elmalı iç harçtan dökerek yayalım, buzlukta bekleyen hamuru rendeleyelim her tarafına eşit yayalım.
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30dakika pişirelim, karşıt çevirerek çıkartıp, üzerine soğuyunca pudra şekeri eleyip, servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız. 👇

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi
Enginarlı Pilav
Çörek Otlu Kurabiye
Tavuk Çöp Şiş
Fesleğenli Girit Ezme
Hdabla | © 2025 |