Annemin Tarifiyle Patlıcan Kızartması
Annemin Tanımıyla Patlıcan Kızartması İçin Malzemeler
- 9 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- Sızma yağ
Annemin Tanımıyla Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?
- Önceden yaptığımız kıymaları dolaptan çıkartıyoruz.
- Patlıcanların başlarını kopartıp, pijama üzere kabuğunu soyup; uzunlumasına 4’e kesiyoruz.
- Tencereye su koyup, kaynattıktan sonra 1 yemek kaşığı ucu tuz koyup; patlıcanları ekleyip tekrar haşlıyoruz. Annem haşlarken tencerenin kapağının altına tabak koyup kapağını kapatarak haşlıyor.
- Haşlanmış patlıcanın suyunu süzüp, bir kaba alıyoruz. Yiyeceğimiz vakit, mısır unu ile alt üst sürüp; bir tarağı kızarttıktan sonra başka tarafı kıyma ile birlikte kızartıyoruz.
Annemin Tanımıyla Patlıcan Kızartması Fotoğraflı Yapılışı
















