Annemin Tarifiyle Patlıcan Kızartması

Annemin Tanımıyla Patlıcan Kızartması İçin Malzemeler

  • 9 adet patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • Sızma yağ

Annemin Tanımıyla Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Önceden yaptığımız kıymaları dolaptan çıkartıyoruz.
  2. Patlıcanların başlarını kopartıp, pijama üzere kabuğunu soyup; uzunlumasına 4’e kesiyoruz.
  3. Tencereye su koyup, kaynattıktan sonra 1 yemek kaşığı ucu tuz koyup; patlıcanları ekleyip tekrar haşlıyoruz. Annem haşlarken tencerenin kapağının altına tabak koyup kapağını kapatarak haşlıyor.
  4. Haşlanmış patlıcanın suyunu süzüp, bir kaba alıyoruz. Yiyeceğimiz vakit, mısır unu ile alt üst sürüp; bir tarağı kızarttıktan sonra başka tarafı kıyma ile birlikte kızartıyoruz.

Annemin Tanımıyla Patlıcan Kızartması Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolonez Soslu Makarna
Porsiyonluk Perde Pilavı
Haşhaş Ezmeli Açma
Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması
Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği
Yoğurtlu Mantar Mezesi
Hdabla | © 2025 |