Karışık Kızartma
Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 3 adet domates
- 250 gram kıl biber
- 300 gram yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru fesleğen
Fritöz için;
- 1 litre sıvı yağ
Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri düzgünce yıkadıktan sonra patateslerin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Patlıcan ve kabakları yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Biberleri parmak halinde dilimlere ayırın. Son olarak domatesleri rendeleyin.
- Bir kaseye yoğurdu alıp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Rendelenmiş 2 diş sarımsağı ve tuzu ekleyip düzgünce karıştırın.
- Sebzeleri sırayla fritözde kızartın. Rendelenmiş domatese 2 diş sarımsak, tuz, pul biber, fesleğen ve karabiber ekleyip bir tavada sıvı yağ ile pişmeye bırakın.
- Kızaran zerzevatları tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












