Gökçeada Kurabiyesi

Gökçeada Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un (10 dk kavuracağız)
  • Gerekirse yarım su bardağı un (kavrulmamış)
  • 1 su bardağı badem

Gökçeada Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında ki tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz.
  2. Karışan gerece vanilya, kavrulmuş un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Ben ekstra una gerek duymadığım için olağan un eklemedim. Materyaller bütünleşince kavurduğumuz bademi de ekleyip şekillendiriyoruz.
  4. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli formda 15-20 dk pişiriyoruz.
  5. İlk sıcağı çıkan kurabiyelerimizi pudra şekerine bulayıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun 🩷🌸.

Gökçeada Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Pancar Salatası
Unsuz Brownie
Acil Durum Smoothiesi (Videolu)
Tahinli Kurabiye
Kıymalı Ispanaklı Semsek
Hdabla | © 2025 |