Gökçeada Kurabiyesi
Gökçeada Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un (10 dk kavuracağız)
- Gerekirse yarım su bardağı un (kavrulmamış)
- 1 su bardağı badem
Gökçeada Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında ki tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Karışan gerece vanilya, kavrulmuş un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Ben ekstra una gerek duymadığım için olağan un eklemedim. Materyaller bütünleşince kavurduğumuz bademi de ekleyip şekillendiriyoruz.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli formda 15-20 dk pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkan kurabiyelerimizi pudra şekerine bulayıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun 🩷🌸.
Gökçeada Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










