Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (yumuşacık bir hamur elde edin)
Arası için;
- •tulum peyniri
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Sonra yumurta, yağ ve tuzu ek edip bir hoş karıştıralım.
- Kontrollü bir biçimde unu da ek edip ele yapışmayan ancak yumuşacık bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalandıralım. Form verip 20 dakika kadar tepside mayalanmasını bekleyelim.
- Daha sonra yumurta sürüp çatalla çizik atıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 🍀.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






