Fırında Sebzeli Et
Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 3-4 adet patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Fırında Sebzeli Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavada kuşbaşı etleri çekinceye suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, patatesleri küp küp yeşil biber ve kapya biberi jülyen doğrayın.
- Soğanı ve domatesi piyaz halinde doğrayın sarımsağı rendeleyin salça ve sıcak suyu karıştırın.
- Sebzeleri tepsiye alın pişen etleri de ekleyin baharatları ekleyin salçalı sıcak suyu ekleyin.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













