Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı but
- 2 adet kanat
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet domates rendesi
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları suda haşlıyoruz. Koyduğumuz su çok olmasın zira suyu pilava ekleyeceğiz.
- Başka bir tencerede doğradığımız biberleri yağla kavuruyoruz.
- Biberler biraz kavrulduktan sonra şehriyemizi üzerine döküp rengi hafif degisinceye kadar kavuruyoruz.
- Şehriye kavrulduktan sonra domatesleri döküyoruz. Üzerine hasladigimiz tavugumuzu koyup tavuk suyunu döküyoruz.
- Baharatları attıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz eklyoruz.
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










