Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı donmuş mantı
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Sos için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Suyu tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayan suya mantıyı atalım hafif yumuşayınca nohutları da ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Bu sırada sos gereçlerini çırpalım ve kaynayan sudan birkaç kepçe buraya ek edelim.
- Terbiyeyi tencereye karıştıralım.
- Bu sırada çorbayı kesinlikle karıştıralım ki kesilmesin.
- Birkaç dakika da bu halde kaynayınca ocağın altını kapatalım ve tuzu ekleyelim.
- Sos tenceresinde yağı kızdırıp nane ve toz biberi ekleyelim ve kavrulunca çorbamıza ek edelim.
Not: yoğurtlu çorbaları pişirdikten sonra çabucak kapağını kapatmayın. Biraz ılıdıktan sonra kapatalım kesilmemesi için. Afiyet olsun 🍁🍂.
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











