Kahvaltılık Domates Sosu

Kahvaltılık Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg iri kırmızı domates
  • Domates üzerine serpecek kadar tuz
  • 6 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı pulbiber (kavanoz başı 1er çay kaşığı)
  • 3 çay kaşığı kekik (kavanoz başı 1er çay kaşığı)
  • Kavanoz başı 3-4 yaprak maydanoz
  • Üzerlerine çıkacak kadar sıvı yağ

Kahvaltılık Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp büyüklüğüne nazaran elma dilimlere kesiyoruz.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üstüne tuz serpiyoruz.
  3. Önceden 250 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
  4. Sıcak iken küçük sosluk kavanozlara maşa yardımı ile aldığı kadar diziyoruz.
  5. Her kavanoza evvel 2 şer diş soyulmuş küp doğranmış sarımsak koyuyoruz.
  6. Sıra ile her kavanoza evvel 1er çay kaşığı kekik 1. Er çay kaşığı pulbiber koyuyoruz.
  7. En son üstüne tanımda orjinalde yok lakin 3 yaprak maydanoz koydum ben değişiklik olsun.
  8. En üstten aldığı kadar üzerine çıkacak kadar sıvı yağ döküyoruz ve ağzını sıkıca kapatıp karşıt çeviriyoruz.
  9. Ertesi gün bir karşıt bir düz yapıp tekrar karşıt cevrilmiş bekletebiliriz.
  10. Muhafaza kısmını isteyen buzdolabında isteyen serin güneş almayan yerde konserve formunda saklayabilir.
  11. Tüketmeden evvel ister tabağa olduğu üzere dökün isteyen blender da yapabilir.Afiyet olsun.

Kahvaltılık Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Petibörlü Toplar
Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup
Limonlu Çatlak Kurabiye
Dereotlu Peynirli Rulo Çörek
Yulaf Pankek
Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
Hdabla | © 2025 |