Kahvaltılık Domates Sosu
Kahvaltılık Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg iri kırmızı domates
- Domates üzerine serpecek kadar tuz
- 6 diş sarımsak
- 3 çay kaşığı pulbiber (kavanoz başı 1er çay kaşığı)
- 3 çay kaşığı kekik (kavanoz başı 1er çay kaşığı)
- Kavanoz başı 3-4 yaprak maydanoz
- Üzerlerine çıkacak kadar sıvı yağ
Kahvaltılık Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp büyüklüğüne nazaran elma dilimlere kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üstüne tuz serpiyoruz.
- Önceden 250 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
- Sıcak iken küçük sosluk kavanozlara maşa yardımı ile aldığı kadar diziyoruz.
- Her kavanoza evvel 2 şer diş soyulmuş küp doğranmış sarımsak koyuyoruz.
- Sıra ile her kavanoza evvel 1er çay kaşığı kekik 1. Er çay kaşığı pulbiber koyuyoruz.
- En son üstüne tanımda orjinalde yok lakin 3 yaprak maydanoz koydum ben değişiklik olsun.
- En üstten aldığı kadar üzerine çıkacak kadar sıvı yağ döküyoruz ve ağzını sıkıca kapatıp karşıt çeviriyoruz.
- Ertesi gün bir karşıt bir düz yapıp tekrar karşıt cevrilmiş bekletebiliriz.
- Muhafaza kısmını isteyen buzdolabında isteyen serin güneş almayan yerde konserve formunda saklayabilir.
- Tüketmeden evvel ister tabağa olduğu üzere dökün isteyen blender da yapabilir.Afiyet olsun.
Kahvaltılık Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











