Yumuşak Kıvamda Keşkül

Yumuşak Kıvamda Keşkül Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (1 çay bardağı ayır)
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
  • 2 yemek kaşığı badem unu
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Yumuşak Kıvamda Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içine 1 çay bardağı süt hariç süt, şeker, badem unu ve yumurta sarısını ek edip karıştırıyoruz.
  2. Ocağın altını açıp 10 dakika karıştırarak çırpıyoruz.
  3. Başka bir kapta mısır unu, pirinç unu, vanilya ve bir çay bardağı sütü ek ederek karıştırıyoruz.
  4. Tencerenin içine ek edip 2 dakika karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
  6. Soğudundan emin olduğumuz keşkül kaplara alıp servis yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Yumuşak Kıvamda Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Havuçlu Kereviz
10 Dakikada Poğaça
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Nişastasız Susuz Sütlaç
Elmalı Turta
Kadayıflı Cevizli Rulo
Hdabla | © 2025 |