Fırında Karnıyarık
Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
Kıymalı harç için;
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet rendelenmiş domates
- 3 adet rendelenmiş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 12 kol maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 buçuk çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı salça
Patlıcana sürmek için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
Süslemek için;
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Fırında Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgi halinde soyup bir yerinden uzunluğuna uzunlamasına bıçakla çizgi halinde kesin ,tuzlu suda yarım saat bekletin sonra yıkayıp suyunu süzün.
- Borcam tepsiye patlıcanları koyup zeytinyağı ,tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın çırpın ve patlıcanların üzerine iç kısma her tarafına sürün.
- 250 derece fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin.
- Kıymalı harcı için bir tavaya sıvı yağ koyun, akabinde yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip soğanlar biraz ölene kadar kavurun.
- Ardından yeşil biberleri yıkayıp doğrayın, onları da ekleyin kavurun.
- Sarımsak, salça, rendelenmiş domates ,tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun ,ardından ocaktan alın ve yıkayıp ince doğranmış maydanozu ek edip karıştırın.
- Sos için olan bütün gereçleri bir kasede karıştırın.
- Fırından çıkardığınız patlıcanların içini çatalla ezin ,açın açtığınız iç kısma kıymalı harcı doldurun.
- Sonra üzerine doğranmış domates ve yeşil biber koyun, sonra hazırladığınız sosdan ikişer kaşık patlıcanların üzerine dökün .
- Kalan sosu tepsiye dökün, 220 derece fırında biberlerin üzeri biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Fırında Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






