Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)

Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750-1000 gram kemikli et
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı salça (ben biber domates karışık salça kullandım )
  • 1.5 yemek kaşığı pulbiber (azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Su bardağım 200 ml

Çay bardağım 125 ml

Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli etimizi üzerini kapatacak biçimde gereğince su koyarak düdüklü tencerede haşlayalım.
  2. Pirinci 1. 5 -2 su bardağı su ile farklı bir tencerede uygunca yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan etimizi kemiğinden ayırıp didikleyelim.
  4. Tencereye yağımızı koyalım içine sarımsakları içine rendeleyelim.
  5. Salçayı ,pulbiberi ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
  6. Haşlayıp süzdüğümüz pirinçi didiklediğimiz etleri ekleyelim eti haşladığımız suyla birlikte 1-1. 5 litre su ekleyelim (kıvamını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz ).
  7. Tuzunu damak tadımızı nazaran ayarlayıp 5-7 dk kadar kaynatıp altını kapatalım.
  8. Çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Not : Beyran çorbası bol sarımsaklı ve acılı olur fakat sevmiyorsanız sarımsak ve acısını damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.

Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi
Dilim Mozaik Pasta Tarifi
Hazır Yufkayla Baklava
Kahvaltı İçin Güveçte Lezzet Patlaması
Havuç Topları
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Hdabla | © 2024 |