Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar

Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Köri

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü jülyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
  2. Üzerine dilediğiniz baharatlardan ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Ayrı bir kapta yumurta çırpılır ve üzerine maden suyu eklenir.
  4. Un, kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Homojen bir kıvam elde ediyoruz.
  6. Bu karışımı baharatladığımız tavukların üzerine döküyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  7. Üzerini streçle kapatıp 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  8. Dinlenen tavukları sostan alıp kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartıyoruz.
  9. Tavuk kalanlarımız hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Hamsi (Kızartma Tadında)
Enginar Salatası
Klasik Siron Tarifi
Biber Dolması
Kakaolu Süt, Sıcak Çikolata Tarifi
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |