Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Karamelli şerbeti için :

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı kaynamış su

Ara kreması için :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Üzeri için :

  • Kaymak
  • Krem şanti ( hangisini tercih edersiniz )

Üzerine serpmek için :

  • Toz antep fıstığı

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir çırpma kabına; yumurta ve şekeri mikser ile 5 dk çırptıktan sonra un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım.
  2. Yağlı kağıt serili ( küçük uzunluk ) dikdörtgen borcama harcımızı boşaltalım ve evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim.
  3. Kekimiz piştikten sonra soğuması için kenara alalım.
  4. Karamelli şerbeti için : uygun bir tencereye şekerimizi alalım ve kısık ateşte eritelim eridikten sonra kaynar suyumuzu da ek edelim ve suyu kattığımızda şeker katılaşıyor tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz karıştırarak ve hazır olan karamelli şerbeti de soğuması için kenara alalım.
  5. Ara kreması için :uygun bir tencereye; vanilya ve hindistan cevizi hariç öteki tüm gereçleri ekleyip ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve kıvam aldıktan sonra hindistan cevizi ve vanilya ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım ve mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım ve soğuması için kenara alalım.
  6. Birleştirmek için : yağlı kağıt çıkartalım ve soğuyan kekimizi enlemesine ikiye bölelim evvel alt kısmını tekrar pişirdiğimiz borcama alalım.
  7. Karamelli şerbetimizin yarısını borcamda olan kekimizin üzerine dökelim ( bu etapta şerbetin ölçüsünü âlâ ayarlamak lazım üst kısmına da dökmek için ).
  8. Ve kremamızın hepsini ortaya dökelim ve her yerine gelecek formda spatula yardımı ile yayalım ve düzeltelim üst kısmı da dikkatlice yerleştirelim ve kalan karamelli şerbeti de üzerine her yerine gelecek formda dökelim.
  9. Mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim daha sonra servis ederken üzerine kaymak yahut krem şanti ile servis ediyoruz.

Not : Şayet yağlı kağıt kullanmazsanız kekiniz tepsiye yapışır.

Fırında mühletinden fazla pişirirseniz sertleşir ve hiç bir şey yapamazsınız.

Belirttiğim üzere kesinlikle küçük dikdörtgen borcam kullanın.

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cızbız Köfte (Buzluk İçin)
Arpa Şehriye Pilavı
Kiremit Köfte
Ketojonik Diyet Kahvaltım
Glutensiz Ekler
Kahvaltılık Kaşarlı Domates Biber
Hdabla | © 2025 |