Tavuk Tabanlı Pizza
Tavuk Tabanlı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
- 1 adet yumurta
- Tuz (damak zevkinize göre)
- Karabiber (damak zevkinize göre)
- Kekik (damak zevkinize göre)
- Sıvı yağ yahut tereyağ
- Yarım su bardağı domates sosu
- Biber
- Mantar
- Zeytin
- Mısır
Tavuk Tabanlı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü rondodan geçirin.
- Daha sonra içine rendelemiş olduğunuz kaşar ve cheddar peynirini, yumurtayı ve baharatları ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisine sereceğiniz yağlı kağıdı yağladıktan sonra yağlı kağıdı aksi çevirip tepsiye koyun ve tavuk karışımını güzelce tepsiye yayın.
- Tavuk karışımını 20-25 dakika 200°’de pişirin. (biraz sulanabilir lakin daha sonra suyunu çekecektir. ).
- Tabanımızı fırından aldıktan sonra domates sosu ve yağdan oluşan pizza sosumuzu tabanımızın üstüne yayalım.
- Daha sonra istediğimiz pizza gereçlerini üzerine yerleştirelim. (ben biber, mantar, zeytin ve mısır kullandım. )
- Pizzamızı hazırladıktan sonra 8-10 dakika 200°’de tekrar pişirmeye bırakalım. Ve pizzamız hazır. Afiyet olsun 🙂
Tavuk Tabanlı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







