Tavuk Tabanlı Pizza

Tavuk Tabanlı Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Tuz (damak zevkinize göre)
  • Karabiber (damak zevkinize göre)
  • Kekik (damak zevkinize göre)
  • Sıvı yağ yahut tereyağ
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • Biber
  • Mantar
  • Zeytin
  • Mısır

Tavuk Tabanlı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü rondodan geçirin.
  2. Daha sonra içine rendelemiş olduğunuz kaşar ve cheddar peynirini, yumurtayı ve baharatları ekleyin ve güzelce karıştırın.
  3. Fırın tepsisine sereceğiniz yağlı kağıdı yağladıktan sonra yağlı kağıdı aksi çevirip tepsiye koyun ve tavuk karışımını güzelce tepsiye yayın.
  4. Tavuk karışımını 20-25 dakika 200°’de pişirin. (biraz sulanabilir lakin daha sonra suyunu çekecektir. ).
  5. Tabanımızı fırından aldıktan sonra domates sosu ve yağdan oluşan pizza sosumuzu tabanımızın üstüne yayalım.
  6. Daha sonra istediğimiz pizza gereçlerini üzerine yerleştirelim. (ben biber, mantar, zeytin ve mısır kullandım. )
  7. Pizzamızı hazırladıktan sonra 8-10 dakika 200°’de tekrar pişirmeye bırakalım. Ve pizzamız hazır. Afiyet olsun 🙂

Tavuk Tabanlı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Sosisli Poğaça
Klasik Sade Kek
Tırtıl Şekilli Tuzlu Kurabiye
6+ Ay Bebekler İçin Kabaklı Patatesli Havuçlu Çorba (Alerjisi Olan Bebekler İçin Uygundur)
Mantarlı Et Sote
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Hdabla | © 2025 |