Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane tavuk budu
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1.5 litre sıcak su
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Bir tutam maydanoz
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını bir tencereye alıp üzerine dört su bardağı kaynar su ek edip tuzunuda ekleyip kaynaması için ocağa alın. Yaklaşık 30 dakika kaynatın.
- Kaynayan butları didikleyip bir kaseye alın etin suyunuzda süzgeçten geçirip çorba için bir kenara ayırın.
- Soğan ve kapya biberinizi küçük küçük doğrayın ,havucuda rendeleyin ,geniş bir tencereye çok az bi sıvı yağ koyup ocağa alın birinci olarak soğan ve biberi biraz kavurun .
- Ardından havucu ekleyin onuda biraz kavurduktan sonra un ve tereyağını ekleyip kavurun.
- Sonra tuz ve karabiberi ekleyin .
- Azar azar sıcak suyu ek edin akabinde defne yaprağını içine atın.
- Biraz kaynadıktan sonra tavuk suyu zerdeçal ve şehriyeyi ekleyin biraz daha kaynatın akabinde tavuğu ek edin defne yaprağını içinden çıkarın.
- Altını kısıp kaynamaya bırakın ( çorbanız katılaşırsa su ek edebilirsiniz )
- Kaynayan çorbanıza maydanozu ek edin düzgünce karıştırın ocağınızın altını kapatın biraz dinlendirdikten sonra çorbanızı servis edip afiyetle içebilirsiniz.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








