El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pulbiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için derin bir kaba unun yarısını ekliyoruz ve akabinde suyu, tuzu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Geri kalan unu denetimli bir formda ekliyoruz. (markadan markaya farklılık gösterebilir o yüzden denetimli ekleyin) yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 9 kesime bölüp bezelere halinde yuvarlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlıyoruz. Tekrar derince bir yoğurma kabının içerisine kıymayı ekliyoruz.
- Ardından soğanı 4 kesime bölüyoruz ve uzunlamasına ay formunda doğruyoruz.
- Baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamurun birinci bezesini unladığımız tezgaha alıyoruz.
- Tepsi boyutunda oklava yardımıyla bezeyi açıyoruz.
- Tepsiye birinci sırayı yerleştiriyoruz.
- Üzerine sıvı yağ serpip fırçayla her yerine yaydırıyoruz.
- Aynı halde 4 bezeyi açıp yağlayıp yerleştiriyoruz.
- 4. Kata kıymalı harcın yarısını ekliyoruz ve yaydırıyoruz.
- Sonra iki bezeyi daha tıpkı halde açıp yağlıyoruz.
- 6. Kata gelmiş oluyoruz ve kıymanın kalan yarısını da bu kata ekleyip yaydırıyoruz.
- Geri kalan son 3 bezeyi de açıp yağlayıp tepsiye seriyoruz.
- En üst kata yoğurt ve yağı karıştırıp sürüyoruz.
- Dilediğiniz üzere dilimleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çıkardıktan sonra sıcak sıcak ayranla bir arada tüketmenizi tavsiye ederim.
- Saatlerce beze açmadan hazırlayabileceğiniz en pratik kıymalı börek tanımı. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











