Kolay Aşure

Kolay Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 150 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru incir
  • 150 gram kuru üzüm
  • 1 su bardağından biraz az fındık
  • 2 litre su (buğdayları pişirmek için)
  • 4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
  • 1,5 su bardağı sıcak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske karabiber

Kolay Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve fasulyeyi farklı başka haşlayın.
  2. Benim dondurucuda hazır vardı haşlanmış onları kullandım.
  3. Buğdayı kaynar suyla iki kere 10 dk kaynatıp suyunu süzün.
  4. 2 litre suyla 50 dk kaynatın (isteyen geceden ıslatabilir).
  5. Kuru kayısı, kuru inciri, gün kurusu ne kullanacaksanız küçük doğrayın.
  6. Kuru meyveleri sıcak suyla bekletin.
  7. Buğdayın suyu azaldıkça sıcak su ekleyin.
  8. Buğdaya pirinç, nohut, fasulye, doğranmış kuru meyveleri ekleyin, 15 dk kaynatın.
  9. Karanfili 5 dk suda kaynatın.
  10. Buğdayın suyunu denetim edip sıcak su ekleyin.
  11. Karanfil suyunu süzüp aşureye ekleyin.
  12. Fındık, süt, şeker, tuz, karabiberi de ekleyip 15–20 dk kaynatın.
  13. Aşureyi kaselere paylaştırın (yaklaşık 15 kase).
  14. Üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleriyle süsleyin.

Kolay Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borlotti Piyazı (Barbunya)
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli
Kalıpta Kek Tarifi (Lezzeti Harika)
Kandil Simidi
En İyi Elmalı Turta Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |