Kolay Aşure
Kolay Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 150 gram kuru kayısı
- 150 gram kuru incir
- 150 gram kuru üzüm
- 1 su bardağından biraz az fındık
- 2 litre su (buğdayları pişirmek için)
- 4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
- 1,5 su bardağı sıcak süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 fiske karabiber
Kolay Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut ve fasulyeyi farklı başka haşlayın.
- Benim dondurucuda hazır vardı haşlanmış onları kullandım.
- Buğdayı kaynar suyla iki kere 10 dk kaynatıp suyunu süzün.
- 2 litre suyla 50 dk kaynatın (isteyen geceden ıslatabilir).
- Kuru kayısı, kuru inciri, gün kurusu ne kullanacaksanız küçük doğrayın.
- Kuru meyveleri sıcak suyla bekletin.
- Buğdayın suyu azaldıkça sıcak su ekleyin.
- Buğdaya pirinç, nohut, fasulye, doğranmış kuru meyveleri ekleyin, 15 dk kaynatın.
- Karanfili 5 dk suda kaynatın.
- Buğdayın suyunu denetim edip sıcak su ekleyin.
- Karanfil suyunu süzüp aşureye ekleyin.
- Fındık, süt, şeker, tuz, karabiberi de ekleyip 15–20 dk kaynatın.
- Aşureyi kaselere paylaştırın (yaklaşık 15 kase).
- Üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleriyle süsleyin.
Kolay Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















