Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi)

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates (yaklaşık 4-5 patates)
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1’er tatlı kaşığı tuz
  • Nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve rendenin küçük kısmından rendeliyoruz ( sakın iri kısmından rendelemeyin) suyunu yeterlice (kuru kalacak kadar) sıkıyoruz.
  2. Derin bir kaba alıyoruz.
  3. Diğer tüm materyalleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  4. Galeta unu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
  5. Elimize bir modül alıyoruz.
  6. Yassı olacak halde hepsine form veriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. (eğer harç elimize yapışırsa elimizi ıslatabiliriz)
  7. Fazla yağını çekmesi için evvel havlu kağıt serili tabağa, gerisinde servis için uygun tabağa alıyoruz.
  8. Sıcak sıcak tüketeceğiniz nefis köftemiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Su Böreği
Islak Kek
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Yalancı Mantı Makarna
Zeytinyağlı Bamya
Yaban Mersinli Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |