Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 500gr yoğurt (yarısını süzme de kullanılabilirsiniz)
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-1.5 su bardağı soğuk su
- Yarım demet dereotu
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Benim buzluğum da haşlanmış nohut vardı onu kullandım. Buğdayı da hiç ıslatmadan direk fissler de pişirdim. Yoksa akşamdan nohut ve buğdayı ıslatıp sonraki günü pişirin ve suyunu süzün.
- Derin bir kaseye yoğurdu,suyu ve tuzu ekleyip çırpın. Sonra buğdayı ve nohutu ekleyip karıştırın. En son dereotunu ekleyip buzdolabına koyun.
- İyice soğuduktan sonra servis edin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












