Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama

Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 su bardağı un
  • 7.5 su bardağı su (ben 5, 5 su bardağı kullandım)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket maya(10 gr)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da olur)

Büyük ölçü için;

  • 15 su bardağı un
  • 7.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tuz (1 çay kaşığı tuz)
  • 1 paket maya(10gr) 1 çay kaşığı maya)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da olur)

Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tüm materyalleri koyalım karıştıralım ,üzerine su koyalım hamurumuzu kaşıkla karıştıralım, sonra biraz çırpalım.
  2. Kenarına zeytinyağı dökelim hamurumuzu 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamurumuzu bir spatula ile altdan üste katlayalım, 6-7 defa, tekrar 30 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakalım, bir daha katlayalım, tekrar 30 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakalım, tekrar katlayalım.
  4. Bezemizi alalım 8-12 adet isteğe bağlı büyüklü ben büyük aldım.
  5. Toplam hamurumuzun mayalanma mühleti 1,5 saat (2 saat de olur bir daha hamurumuzu katlarsak).
  6. Bezemizi elimizle açalım,hamurumuz cıvık olduğu için oklava ya gerek yok,ben piza makinesin de pişirdim, teflon tavamızı ocağa alalım ışıtalım bazlamamızı koyalım biraz göz göz olunca dönderelim tekrar dönderelim 15,20 saniye sonra balon olmaya başlayacak.
  7. Balon olunca bir sefer daha dönderelim bazlamamız pişmiştir.
  8. Toplam 4 kere dönünce balon oluyor 1,ci 2, ci dönmesin de bazlamamızı kızarmadan dönderelim.
  9. Balon olmadan da pişirebiliriz ben balon olarak pişirmedim,düz pişirdim,isteğe bağlı pişirme tekniği.

Not; ben hamuru çok cıvık yoğurdum.

Bir yemek kaşığıyla kek çırpar üzere çarparak yoğur dum hamurumu (kek üzere cıvık olmayacak daha katı olacak).

Not; hamuru katı yoğurabiliriz isteğe bağlı. Soğu yunca derin dondurucuya koyabiliriz. Bardak ölçüm 200 ml klasik su bardağı bardak ölçüm 110 ml klasik çay bardağı.

Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet
Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye
Kupta Albeni
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
Borcamda Portakallı Kek
Kabak Meze
Hdabla | © 2025 |