10 Dakika Kurabiyesi

10 Dakika Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için gereçler;
- Oda sıcaklığında 250 gr teremyağ margarin
- Oda sıcaklığında 50 gr tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
- Aldığı kadar un ( 4 su bardağı un )
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için;
- 1.5 çay bardağı fındık yahut ceviz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yumurta akı
10 Dakika Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında yumuşacık olan teremyağ ve terayağı kabımıza alıyoruz, daha sonra pudra şekeri ve yumurtanın sarışınıda ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Birbirleriyle özleşmesi gerek.
- Daha sonrasında un ve kabartma tozunu ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kulak göğsü kıvamını alması gerek kıvam alınca çabucak kurabiyelerin üst kısmı için süslemeleri hazırlıyoruz.
- Kırık fındıkları yahut cevizi bir tabağa alıyoruz,üstüne toz şeker ekleyip hafif sallıyoruzki karışsınlar.
- Ayrıyetten yumurtanın sarışından kalan akını da farklı bir tabağa alıyoruz.
- Öncelikle ceviz boyutunda olacak halde hamuruzdan alıp yuvarlak hal verdikten sonra evvel yumurta akına daha sonra fındık yahut ceviz şeker karışımına batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Bu biçimde tamamlayıp evvelden ısıtılmış 180 ° derecede fırınımızda altli üstlü ayarında 25 dakka pişiriyoruz.
- Piştikten sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsünn ♡ :).
Not; ister ceviz ister fındıklı yapabilirsiniz ben her ikisindende yaptım, az hamur ayırıp 1. 5 tatlı kaşığı kakao koyup farklı da yaptım çok lezzetli oldu :).
10 Dakika Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



