Manca Yemeği

Manca Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 3-4 adet kırmızı biber yada çarliston biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Tuz
  • Karabiber

Manca Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları kaba kaba doğruyoruz tuzlu suda biraz bekletiyoruz.
  2. Domatesin kabuklarını soyup kalın dilimler halinde dilimliyoruz.
  3. Biberi de iri iri doğruyoruz.
  4. Tencereye evvel süzdüğümüz patlıcanları üzerine biberleri üzerine de domatesleri üzerini kapatıcak formda diziyoruz.
  5. Aralarına sarımsakları koymayı unutmayın. İstediğiniz kadar sarımsak koyabilirsiniz. Sarımsak yemeğe tat katıyor.
  6. Tuz,karabiber,zeytinyağı ve azıcık sirke ekliyoruz. Diğer hiç su koymuyoruz kendi suyunda pişmesi gerekiyor.
  7. Patlıcanlar,domatesler yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz.
  8. Dikkat etmeniz gereken nokta; sebzelerin pişerken erimemesi!.

Manca Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli İskender
Yufka Sandviç
Milföy Tost
Yoğurtlu Köz Biber Salatası
Lokum Gibi Et Kavurma (Püf Noktalarıyla)
Köfteli Makarna
Hdabla | © 2025 |