Manca Yemeği
Manca Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 3-4 adet kırmızı biber yada çarliston biber
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı sirke
- Tuz
- Karabiber
Manca Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları kaba kaba doğruyoruz tuzlu suda biraz bekletiyoruz.
- Domatesin kabuklarını soyup kalın dilimler halinde dilimliyoruz.
- Biberi de iri iri doğruyoruz.
- Tencereye evvel süzdüğümüz patlıcanları üzerine biberleri üzerine de domatesleri üzerini kapatıcak formda diziyoruz.
- Aralarına sarımsakları koymayı unutmayın. İstediğiniz kadar sarımsak koyabilirsiniz. Sarımsak yemeğe tat katıyor.
- Tuz,karabiber,zeytinyağı ve azıcık sirke ekliyoruz. Diğer hiç su koymuyoruz kendi suyunda pişmesi gerekiyor.
- Patlıcanlar,domatesler yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Dikkat etmeniz gereken nokta; sebzelerin pişerken erimemesi!.
Manca Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









