Etli Sebze Yemeği

Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo et (kuşbaşı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 10/12 adet mantar
  • Sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı salça (ister domates-biber olabilir)
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi küçücük bir formda kuşbaşı kesiyoruz.
  2. Derin bir tencereye alıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Sonra üzerine sıvı yağ gezdirip, yağ kızdıktan sonra soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  4. Ardından yavaş yavaş küp küp kestiğimiz patates,biber,kabak,patlıcan ve mantarı ekleyip karıştırmadan tencerenin üzerini kapatıp sebzelerin sularını salmalarını bekliyoruz.
  5. Salçamızı ve üzerini hafif geçene kadar suyumuzu koyup tuzumuzu da ekleyip ocağın en kısık ayarında pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pişmeye yakın bir an baharatlarımızı da ekleyip biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Kaburga
Fırın Makarna
Tost Makinasında Ekmekcikler
Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Akışkan Çikolata Kek
Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Hdabla | © 2025 |