Adana Kebap

Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • Yarım somun ekmek
  • 9 10 kol maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı salça
  • Çöp şiş

Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma bir kaba alınır. Üzerine baharatlar salça eklenir.
  2. Ekmeğin her yeri ıslanacak formda suya batırılır ve uygunca suyu sıkılır kıymaya eklenir doğradığımız maydanozları da ekleyip güzelce yoğurulur.
  3. Yoğurulan kıyma buz dolabında 15 -20 dk dinlenmeye bırakılır.
  4. Daha sonra dinlenen kıymadan avuç dolusu et alınır ve biraz elimiz ıslatılarak kıyma çöp şişe yayılır.
  5. Yağlı kağıt üzerine koyulur ben fırın tepsisinin üzerine fırın telini koyup üzerine yağlı kağıt serdim sizde o denli yapabilirsiniz.
  6. Kıymamızı bu formda hazırladıktan sonra yanına biber ve domates de kesip pişirebiliriz.
  7. 180 derece de alt üst biçiminde pişirdim.
  8. Pişmiş halini çekmeyi unuttum aceleden fakat katiyetle dağılma olmadı baharları siz kendinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Börek
Fırında Tüm Tavuk
Kedi Dili Tramisu
Haşhaşlı Limonlu Kek
Pratik Revani Tarifi (Videolu)
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |