Adana Kebap
Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg az yağlı kıyma
- Yarım somun ekmek
- 9 10 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı acı toz biber
- 1 çay kaşığı salça
- Çöp şiş
Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma bir kaba alınır. Üzerine baharatlar salça eklenir.
- Ekmeğin her yeri ıslanacak formda suya batırılır ve uygunca suyu sıkılır kıymaya eklenir doğradığımız maydanozları da ekleyip güzelce yoğurulur.
- Yoğurulan kıyma buz dolabında 15 -20 dk dinlenmeye bırakılır.
- Daha sonra dinlenen kıymadan avuç dolusu et alınır ve biraz elimiz ıslatılarak kıyma çöp şişe yayılır.
- Yağlı kağıt üzerine koyulur ben fırın tepsisinin üzerine fırın telini koyup üzerine yağlı kağıt serdim sizde o denli yapabilirsiniz.
- Kıymamızı bu formda hazırladıktan sonra yanına biber ve domates de kesip pişirebiliriz.
- 180 derece de alt üst biçiminde pişirdim.
- Pişmiş halini çekmeyi unuttum aceleden fakat katiyetle dağılma olmadı baharları siz kendinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











