Peynirli Pişi Tarifi
Peynirli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 5/6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir
Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı suyu ve sütü bir kaba alalım ,sonra kuru maya ve şekeri ile yoğurtu ile sıvı yağı ekleyip karıştırın, 5 dk mayanın aktifleştirmesini bekleyin.
- Kabartma tozu ekleyin sonra yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin .
- Unu denetimi ekleyiniz akabinde peyniri ekleyerek hamuru yoğurunuz.
- Hamuru yarım saat dinlendirin küçük bezeler hâline getirin ve 15 dk dinlendirip bezeleri üstünü bastırarak açın .
- Çok ince açmamaya dikkat edin ,ortasını bir kola yahut su kapağıyla delik açınız.
- Tavada kızgın yağda kızartın yakmamaya dikkat ediniz afiyet olsun.
Peynirli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










