Peynirli Pişi Tarifi

Peynirli Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5/6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir

Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı suyu ve sütü bir kaba alalım ,sonra kuru maya ve şekeri ile yoğurtu ile sıvı yağı ekleyip karıştırın, 5 dk mayanın aktifleştirmesini bekleyin.
  2. Kabartma tozu ekleyin sonra yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin .
  3. Unu denetimi ekleyiniz akabinde peyniri ekleyerek hamuru yoğurunuz.
  4. Hamuru yarım saat dinlendirin küçük bezeler hâline getirin ve 15 dk dinlendirip bezeleri üstünü bastırarak açın .
  5. Çok ince açmamaya dikkat edin ,ortasını bir kola yahut su kapağıyla delik açınız.
  6. Tavada kızgın yağda kızartın yakmamaya dikkat ediniz afiyet olsun.

Peynirli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Salata
Çıtır Tavuk
Rulo Pasta
Cup Cake Kuru Meyveli
Soğuk Baklava
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek
Hdabla | © 2025 |