Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 3-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 fincan su
  • 6 adet lavaş ekmeği ( kendim yaptım )

Salatası için;

  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı sumak

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğrayalım.
  2. Etlerimizi ister derin geniş tavada yahut saç kullanabiliriz taç tavamıza alarak orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  3. Tantuni pişerken öteki taraftan soğanlarımızı soyup istediğiniz biçimde doğrayalım içine bir tutam sumak ekleyelim.
  4. Aynı biçimde maydanoz doğrayalım domatesler minik küpler halinde doğranıp salata tabağına alalım.
  5. Haşlanan tavukların kendi suyu çektikten sonra zeytinyağlını baharatlar ve tuzu eklenip karıştıralım tadım yapalım bu evrede baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor son olarak 1 fincan suyu ekleyerek 5 -7 dakika daha pişirelim.
  6. Lavaş taç tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanmasını sağlayalım üstüne tavuk tantuniyi koyalım.
  7. Üzerine domates ,soğan ve maydanoz yayılır. Dürüm yapılıp servis edilir.

📌lavaş ekmeği yoksa olağan ekmek ikiye bölünür birebir halde taç tavadaki tavukların üzerine batırılır domates, soğan ve maydanoz ek edilerek servis edilir afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sushi Çiğ Köfte Bol Zeytinyağlı Yağlı En Kolay
Dereotlu Mayasız Poğaça
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Köfte (Buzluk İçin)
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Patatesli Rulo Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |