Ev Yapımı Kayısı Suyu

Ev Üretimi Kayısı Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kayısı
  • 5 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Ev Üretimi Kayısı Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayalım.
  2. İkiye ayırıp kaynatacağımız tencereye dolduralım.
  3. Üzerine suyunu ekleyelim.
  4. 25- 30 dakika kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  5. Yumuşayan kayısıları blenderdan geçirelim.
  6. Süzgeçten geçirip süzelim. Tekrar tencereye suyunu koyalım.
  7. Şekerini ve limon suyunu ekleyip 5 dk kaynatalım. Orta ara karıştıralım.
  8. Kayısı suyu sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca kapaklarını kapatalım.
  9. Soğuyana kadar bekletip sonra kilere kaldırabiliriz. Afiyet olsun.

Ev İmali Kayısı Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası
Çimdik Kurabiye
Glutensiz Kıymalı Pide
Hurmalı Atıştırmalık
Tepsi Mantısı
Kedi Dili Pasta
Hdabla | © 2025 |