Yaban Mersinli Muhallebi

Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1’5 çay bardağı nişasta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Süslemek için;

  • Yaban mersini
  • Pasta süsü

Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaban mersinini rondodan geçiriyoruz.
  2. Muhallebisi için derin bir tencereye süt, tozşeker, nişastayı, unu alarak karıştırıyoruz.
  3. Ocağa alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişmeye yakın vanilin ekliyoruz.
  5. Pişen muhallebiyi kaselerin yarısını dolduracak biçimde 1 er kepçe paylaştırıyoruz.
  6. Ardından kalan muhallebiye rondodan geçirdiğimiz yaban mersinini aktarıyoruz.
  7. Kaselerin kalan kısmını dolduruyoruz.
  8. Üzerini süslüyoruz.
  9. Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🤗.

Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Üzü Kuymağı
Supangle
Tutmaç Çorbası
Sabah Kahvaltılarının Vazgecilmezi Yumuşacık Pankekler
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Sakallı Poğaçanın Poğaçası
Hdabla | © 2025 |