Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü

Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Ganaj için;

  • 1 kutu krema(200ml)
  • 120 gr sütlü -bitter karışık çikolata

Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin, akabinde şekeri de ekleyip kıvam alana dek pişirin.
  3. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  4. İlk sıcağı çıkıp biraz ılıyana kadar çırpın sonra rondo yahut blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama getirin. Bu evreyi kesinlikle yapın kıvamı daha âlâ oluyor.
  5. Sonra cuplara hisse edin.
  6. Ganajı için kremayı sos tavasına alıp ısıtın yanlardan cız ettimi altını kapatın ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
  7. Soğuyan tavuk göğsünün üzerine direk dökün.
  8. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra süsleyip servis edin şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.

Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Tava
Körili Ve Sütlü Makarna
Kremalı Mantarlı Tavuk
Avakado Sosu
Fırında Kadınbudu Köfte
Puf Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |