Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği

Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  3. Salçayı, tuzunu, toz biberi ek edip 2 dakika daha kavurun.
  4. Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ek ederek bir kaç kere karıştırın.
  5. Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup bir arada biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Afiyet olsun….

Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli Tart Kek
Beşamel Soslu Tavuk
Minik Elmalı Tartlar
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Kır Pidesi
Hdabla | © 2025 |