Tahinli Açma

Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
Tahinli karışım için;
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine sürmek için
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Tahinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, maya ve şekeri alınır,karıştırılır.
- Yumurta,un ve tuz eklenir yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Yoğrulan hamur mayalanması için beklenir.
- Diğer tarafta uygun bir kapta tahinin üzerine yağ dökülür karıştırılarak duru bir kıvam alan tahin karışımının üzerine şeker eklenerek iç materyal hazırlanır.
- Mayalanan hamur bezelenir.
- Bezelenen hamurlar küçük pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan bezelerin ortasına eritilmiş tereyağ sürülür 4 beze üst üste dizilir. En üstteki beze yağlanmaz.
- 4 ‘er li hazırlanan bezeler yufka büyüklüğünde açılır.
- Üzerine tahinli karışım sürülür ve ceviz serpilir.
- Resimdeki üzere sarılan yufka gül halinde sarılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilen açmalar tepsi mayası için yarım saat bekletilir.
- Tepsi mayası olan açmaların üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür.
- Üzerlerine ceviz ve susam serpilir.
- 190 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun!.
Fırın ayarını kendi firınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm.
Tahinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






