Sandiviç Poğaça (Videolu)
Sandiviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 50 tereyağı
- 1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 5-5,5 su bardağı un
Arasına;
- Kaşar peyniri
- Salam
- Domates
Sandiviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta sarısını ayıralım, süt ,sıvı yağ, maya ,toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım .
- Azar azar un eği yapıp yumuşak lakin ile yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamuru toparladıktan sonra odasında bulunan tereyağını da ek edip 2-3 dakika uygunca yoğurup üzerini streçleyip bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartarak beze yapalım 10 dakika bezeleri dinlendirdikten sonra elimizde bastırıp tatlı tabağı boyutunda açalım.
- Elimizi orta ara sıvı yağ ile yağlayıp görüntüdeki üzere katlayıp tepsiye alalım ,üzerine ayırdığımız yumurta sarısını içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp fırçayla sürelim ,çörek otu susam serpiştirerek 190 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 20 ile 22 dakika ortası poğaçalarımızı pişirelim.
- Pişen poğaçalarız soğuduktan sonra salağım kaşar peyniri marul ve domates ortalarına koyarak servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız. 👇

Sandiviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













