Sandiviç Poğaça (Videolu)

Sandiviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
  • 50 tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 5-5,5 su bardağı un

Arasına;

  • Kaşar peyniri
  • Salam
  • Domates

Sandiviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta sarısını ayıralım, süt ,sıvı yağ, maya ,toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım .
  2. Azar azar un eği yapıp yumuşak lakin ile yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru toparladıktan sonra odasında bulunan tereyağını da ek edip 2-3 dakika uygunca yoğurup üzerini streçleyip bir saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartarak beze yapalım 10 dakika bezeleri dinlendirdikten sonra elimizde bastırıp tatlı tabağı boyutunda açalım.
  5. Elimizi orta ara sıvı yağ ile yağlayıp görüntüdeki üzere katlayıp tepsiye alalım ,üzerine ayırdığımız yumurta sarısını içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp fırçayla sürelim ,çörek otu susam serpiştirerek 190 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 20 ile 22 dakika ortası poğaçalarımızı pişirelim.
  6. Pişen poğaçalarız soğuduktan sonra salağım kaşar peyniri marul ve domates ortalarına koyarak servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız. 👇

Sandiviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Salatası
Aya Köftesi
Dereotlu Poğaça
Pandispanya
Beş Çayı İkramlıklar
Yoğurtlu Erişte Salatası
Hdabla | © 2025 |