Çilekli Yaz Pastası
Çilekli Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 1 ,5 paket kremşanti
- 1 paket sıvı krema
Sosu için;
- 250 gram çilek
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için 1 çay bardağı su, sosu pişirmek için kullandığım bardak ölçüsü 200ml)
Keki ıslatmak için;
- 1 bardaktan bir parmak eksik soğuk süt
Çilekli Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimiz için uygun bir karıştırma kabına yumurta şekerimizi güzelce çırpalım.
- Süt, yağ ekleyip çırpalım ,unu ,kabartma tozu vanilyayı eleyerek karıştıralım.
- Tereyağıyla yağlanmış tepsiye dökelim .
- 180 derecelik ısınmış alt üst ayarda fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
- Kekimiz pişene kadar sosumuzu yapalım.
- Sos tenceresine çileğimizi, şekerimizi ateşe alalım pişirelim.
- Pişince ezelim ve nişastayı suyu karıştırıp yavaş yavaş sosumuza ekleyelim güzelce ezelim.
- Bir kaç dakika kaynadıktan sonra soğumaya alalım.
- Kremşanti kremamızıda ekliyelim,soğuk sütümüzüde ekleyip çırpalım, kıvam alınca dolapta bekletelim .
- Pişen kekimizi fırından alıp soğumasını bekleyelim ,soğuyan kekimize soğuk sütümüzü her yerine gelecek biçimde dökelim.
- Soğumuş sosumuzu kekimize üstüne yayalım kremamızıda yayıp döşeyelim, dolapta 3 -4 saat bekletip servis edelim.
Çilekli Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














