Çilekli Yaz Pastası

Çilekli Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 ,5 paket kremşanti
  • 1 paket sıvı krema

Sosu için;

  • 250 gram çilek
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için 1 çay bardağı su, sosu pişirmek için kullandığım bardak ölçüsü 200ml)

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardaktan bir parmak eksik soğuk süt

Çilekli Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimiz için uygun bir karıştırma kabına yumurta şekerimizi güzelce çırpalım.
  2. Süt, yağ ekleyip çırpalım ,unu ,kabartma tozu vanilyayı eleyerek karıştıralım.
  3. Tereyağıyla yağlanmış tepsiye dökelim .
  4. 180 derecelik ısınmış alt üst ayarda fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
  5. Kekimiz pişene kadar sosumuzu yapalım.
  6. Sos tenceresine çileğimizi, şekerimizi ateşe alalım pişirelim.
  7. Pişince ezelim ve nişastayı suyu karıştırıp yavaş yavaş sosumuza ekleyelim güzelce ezelim.
  8. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra soğumaya alalım.
  9. Kremşanti kremamızıda ekliyelim,soğuk sütümüzüde ekleyip çırpalım, kıvam alınca dolapta bekletelim .
  10. Pişen kekimizi fırından alıp soğumasını bekleyelim ,soğuyan kekimize soğuk sütümüzü her yerine gelecek biçimde dökelim.
  11. Soğumuş sosumuzu kekimize üstüne yayalım kremamızıda yayıp döşeyelim, dolapta 3 -4 saat bekletip servis edelim.

Çilekli Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Mercimek Çorbası
Ev Yapımı Waffle
Hamburger Köfte (Dondurucuya Atmak İçin Hemen Yapın)
Aylarca Bayatlamayan Miss Gibi Lokmalık Pastane Kurabiyesi Tarifi (Simit Tadında)
Soslu Noodle
Bol Ekşili Kuru Dolma
Hdabla | © 2025 |