Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka (5 kat olacak halde bölerek kullandım)
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  2. Daha sonra patatesleri soyup küçük küpler biçiminde doğrayıp ekleyelim.
  3. Biraz kavurduktan sonra üzerine çok az su gezdirip baharatları ve tuzu da ekleyerek kapağını kapatarak pişmeye bıraktım.
  4. Patatesler yumuşayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Tepsimizi tereyağı ile güzelce yağlayıp birinci yufkayı kenarlardan sarkacak formda serelim.
  6. Karıştırdığımız sos gereçlerinden birkaç kaşık yufkanın üzerine gezdirelim. (geriye kalan 3 yufkayı bölerek kullandım ve toplamda 5 kat börek oldu. )
  7. Her katta sosu yufkalara gezdirelim.
  8. Alt kat 3 kat olunca patatesli iç harcını dökelim.
  9. Tekrar üstüne 2 kat daha soslayarak koyup en üste yufkayı düz biçimde serelim ve sarkan kenarları içe yanlışsız kıvıralım.
  10. Kalan sosu da üzerine sürelim ve böreği dilimleyelim.
  11. 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
  12. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.
  13. Her dilime ince 1 kesim olacak biçimde ( fotoğraf ekledim) tereyağı koyalım.
  14. Isıttığımız 190 derece fırında kızarana dek pişirelim. Benim 35 dk. Da pişti. Afiyet olsun 😋😊.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Havuç Baklava
Pastane Usulü Islak Kek
Borcam Tatlısı
Patatesli Kesme Poğaça
Köz Biberli Börülce Salatası
Bezelyeli Dönerli Pilav
Hdabla | © 2024 |