Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardak leblebi tozu
- 2 damla sirke
- 1 paket vanilya
- 1 bardaktan biraz fazla un
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba bir bardak sıvı yağ ve bir bardak pudra şekerini bir kaba koyup karıştıralım.
- Daha sonra 2 su bardağı leblebiyi rondadan geçirelim, çekilen leblebiler toz haline geliyor tozu elekten geçirerek yağ ve pudra şekerin içine katalım.
- İçine vanilyayı da ekleyelim ,yumuşak kıvam alana kadar un ekleyelim ,kulak göğsü kıvamına gelince 2 damla sirke ekleyelim ve daha sonra biçim verip tepsilere koyalım.
- 170 derecede 10-15 dk pişirelim hafif pembeleşince fırından birinci sıcaklığı çıkana kadar ellemeyelim dağılır .
- Kurabiyeler çekindikten sonra koyacağımız kaba alıp üzerine pudra şekeri sepeleyelim.
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














