Ekşili Köfte (Kıllotik)
Ekşili Köfte (Kıllotik) Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un (isteğe bağlı köftenin dağılmaması için kıyma da ekleyebilirsiniz)
Ana materyaller;
- Hazırladığımız yuvarlanmış köfteler
- 350 gram kadar haşlanmış nohut
- 100 gram kuşbaşı
- 1 tane soğan
- Ayçiçek yağı (göz kararı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 tane limon tuzu
- 5 su bardağı su
Ekşili Köfte (Kıllotik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarifte verilen kadar köftelik bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz ve 20 dakika bekletiyoruz.
- Bulgur yumuşayınca tüm materyalleri un hariç yoğuruyoruz.
- Biraz tutunca unu da katıp bir müddet daha yoğuruyoruz.
- Köfte birbirini uygunca tutunca fındık büyüklüğünde koparıp hepsini yuvarlıyoruz.
- Bir köşeye kaldırıyoruz. ( ben yapıp yuvarlanmış halde buzluğa atıp sonradan da kullanıyorum daha pratik oluyor).
- Tencereye eti alıp evvel kavuruyoruz daha sonra yağı ekleyip kavuruyoruz.
- Et piştikten sonra doğradığımız soğanı ekleyip soğanla kavuruyoruz.
- Salçasını da bunlara ekleyip salçayı kavuruyoruz.
- Üstüne karabiber kuru nane kimyon ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Üstüne suyunu ekleyip sumağı ve limon tuzunu içine koyuyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra içine yuvarladığımız köfteleri ve daha evvelce haşladığımız nohutları ekliyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ekşili Köfte (Kıllotik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











