Ekşili Köfte (Kıllotik)

Ekşili Köfte (Kıllotik) Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı un (isteğe bağlı köftenin dağılmaması için kıyma da ekleyebilirsiniz)

Ana materyaller;

  • Hazırladığımız yuvarlanmış köfteler
  • 350 gram kadar haşlanmış nohut
  • 100 gram kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • Ayçiçek yağı (göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 tane limon tuzu
  • 5 su bardağı su

Ekşili Köfte (Kıllotik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarifte verilen kadar köftelik bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz ve 20 dakika bekletiyoruz.
  2. Bulgur yumuşayınca tüm materyalleri un hariç yoğuruyoruz.
  3. Biraz tutunca unu da katıp bir müddet daha yoğuruyoruz.
  4. Köfte birbirini uygunca tutunca fındık büyüklüğünde koparıp hepsini yuvarlıyoruz.
  5. Bir köşeye kaldırıyoruz. ( ben yapıp yuvarlanmış halde buzluğa atıp sonradan da kullanıyorum daha pratik oluyor).
  6. Tencereye eti alıp evvel kavuruyoruz daha sonra yağı ekleyip kavuruyoruz.
  7. Et piştikten sonra doğradığımız soğanı ekleyip soğanla kavuruyoruz.
  8. Salçasını da bunlara ekleyip salçayı kavuruyoruz.
  9. Üstüne karabiber kuru nane kimyon ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Üstüne suyunu ekleyip sumağı ve limon tuzunu içine koyuyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
  11. Kaynadıktan sonra içine yuvarladığımız köfteleri ve daha evvelce haşladığımız nohutları ekliyoruz.
  12. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekşili Köfte (Kıllotik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Dereotlu Kurabiye
Patatesli Çıtır Börek
Etimek Tatlısı
Çift Renk Tatlı (İrmikli)
Hurma Topları
Lotuslu Cookie Tarifi
Hdabla | © 2025 |