Fırında Kuru Fasulye

Fırında Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk yeşil biber
  • 1 büyük uzunluk kapya biber
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıcak su

Fırında Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Biberleri de doğrayıp tencerede iki cins karıştırıp salçasını ekliyoruz.
  3. Kavrulan salçanın üstüne akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi ekleyip iki tıp karıştırıp üzerine suyunu tuz ve baharatları ekliyoruz.
  4. Yemeğimiz kıvam almış ancak fasulyeler hafif canlı iken ocaktan alıp güveç kabına alıyoruz ve üzerine tereyağını ekleyip 180 derece fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 15-20 dk ortasında oldu.
  5. Bu biçimde pişirince tenceredeki halinden çok daha lezzetli oluyor. Biz çok beğeniyoruz deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Fırında Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Hindistan Cevizli Bisküvi Tatlısı
Patatesli Mercimek Köftesi
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması
Bebek Kurabiye/Bisküvi
Anne Köftesi
Hdabla | © 2025 |