Islak Browni Kurabiye

Islak Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su

Islak Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurmadan evvel şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamur için margarin yahut tereyağını eritiyoruz.
  5. Kaba erittiğimiz tereyağı üzerine pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  7. Her markaya nazaran un değiştiği için net ölçü veremiyorum.
  8. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
  9. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak halde yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200° fansız ayarda 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  11. Fırına nazaran de değişiklik gösterebilir, denetimli ilerleyelim.
  12. Fırından alıp birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbetimize kurabiyeleri alıp ıslatıyoruz.
  13. Üzerine hindistan cevizi yahut toz antep fıstığı serpip servis ediyoruz. Afiyet olsunn😍✨.

Islak Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Fit Kurabiye
Fit Tatlı
Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı )
Porsiyonluk Rulo Pasta
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Bol Yeşillikli Salata (Tere,Roka Ve Dereotu)
Hdabla | © 2025 |