Mayasız Sebzeli Poğaça

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram ora sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek için ayırtın)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 6-7 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 200 gram beyaz peynir

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumuşamış tereyağı, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerine ince doğranmış dereotu, kapya biberi ve peyniri ekleyip tekrar yoğuralım. Bütün gereçler uygunca karışana kadar.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Ton Balıklı Salata
Mercimekli Bulgur Pilavı (Videolu)
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası
Ispanak Graten
Portakallı Kek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet