Mısır Unlu Kıyır Kıyır Poğaça

Mısır Unlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 paket hamur kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)

Mısır Unlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sıvı gereçleri bir kaba alın.
  2. Mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Unu da azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Dilerseniz içerisine peynir koyun, üzerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılan 200°c lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Mısır Unlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Dilimi Baklava
Enfes Latte Pasta
Trileçe
Uzun Zamandır Görüşmediğiniz Yakın Arkadaş Grubu Çay Sofrası
5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tarifi (Türk Mutfağı) (Videolu)
5 Dakikada Muhteşem Çiğ Köfte (Hazır Sanacaklar)
Hdabla | © 2025 |