Limon Soslu Kek
Limon Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket vanilin
Limon sosu;
- 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3.5 yemek kaşığı nişasta
Limon Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yumurtayı koyup uygunca çırpıyoruz şeker ekleyip köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Üç yemek kaşığı suyu ekleyip az daha çırpıyoruz.
- Hemen akabinde un kabartma tozu vanilya ekleyip düzgünce çırpıyoruz yağladığımız dikdörtgen borcama harcımızı döküyoruz 180°’de alt üst pişmeye bırakıyoruz.
- Kreması için kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebiye vanilin ekleyip altını kapatıyoruz ,vaktiniz yoksa krem santiyi sıcakken ek edebilirsiniz yeterlice karıştırıp kekin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Sos için tüm gereçleri tencerede kaynattıktan sonra pişince birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan muhallebinin üzerine döküyoruz.
- 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis etsek daha güzel olur afiyet olsun🤗.
Limon Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















