Panna Cotta
Panna Cotta Tanımı İçin Malzemeler
Bardağım 200 ml
- 1,5 su bardağı süt
- 200 ml krema (1 paket)
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin (artik marketlerde de küçük ambalajlarda satiliyor, onlardan alırsanız 1 paketi yeterli)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Meyve sos için;
- 100 gr kadar donmuş frambuaz ve böğürtlen (sevdiğiniz farklı meyvelerden sos yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Panna Cotta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yarım su bardağı sütün içine jelatini koyup karıştırıp bir kenara alalım.
- Sonra küçük bir tencerede 1 su bardağı süt, krema ve şekeri karıştırıp pişirmeye geçelim.
- Karışım ısınıp kenarlardan kaynamaya başlayınca ocaktan alıp jelatinli süt ve vanilya ile karıştıralım.
- Su ile ıslatılmış kaselere aktaralım ki kaseden kolay çıksınlar. (4 kase çıkıyor) oda sıcaklığına gelince buzdolabına alalım.
- 1 gece beklerse çok hoş oluyor lakin vaktiniz yoksa 4-5 saat buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.
- Meyve sos için çok ölçü kullanmıyorum. 3-4 yemek kaşığı donmuş meyveye 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kısık ateşte pişiriyorum.
- Suyunu biraz çekince ocaktan alıyorum.
- Soğuyan tatlılara döküyorum.
- Bu ortada tatlıları kolay çıkarabilmek için kupların kenarından bir bıçak sokabilirsiniz.
- Kenardan hava aldığı an çıkıyor 💜.
Panna Cotta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












