Skordalia (Yunan Mezesi)

Skordalia (Yunan Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 2-3 kısım dereotu
  • 1 kısım taze soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı elma sirkesi
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Skordalia (Yunan Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuğunu soyuyor, orta büyüklükte doğrayıp su ve tuz koyduğumuz tencereye alıp haşlıyoruz.
  2. Patatesler haşlandıktan sonra ezip bir kenara alıyoruz.
  3. Zeytinyağ, sarımsak ve elma sirkesini çubuk blendrdan geçiriyoruz.
  4. Patatesler ılıdıktan sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Sonra zeytinyağlı sosunu ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  5. İnce ince doğradığımız dereotu ve soğanı da ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Son olarak servis tabağına alıyoruz ve üzerine zeytinyağ gezdirip dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun 🌸.

Skordalia (Yunan Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek Derdine Son Kendiliğinden Islak Gibi Nemli Browni Kek
Çay Yanına 30 Dk Salata Tabağı
Bayramlık İkram
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta
Cevizli Peynirli Erişte
Şakşuka
Hdabla | © 2025 |